Pages

Thursday, April 05, 2012

Mencari 7 Petala Cinta

Di astro first. That is.

Kesimpulannya
1. Usaha yg patut di puji.
2. Ada perubahan dan penambahbaikan jika dibanding filem3 bergenre Islami sebelum ini eg Syurga Cinta dan apa tajuk tah yg konon2 futuristik tu, yg Raihan berlakon tu?
3. Tapi masih jauh tertinggal dibanding dgn filem dari seberang. I'm sure ramai yg masih teringat ingat Ayat2 Cinta
4. Jln cerita ok, cuma tak berapa nak sampai. At least to me la. Tak berapa nk berkesan
5. Mungkin pelakon kurang penghayatan??
6. Ada certain2 part yg penting tp tak berapa ditonjolkan, eg masa Attar lari masuk masjid pastu insaf. It'l be better if it can be more dramatic.part Attar insaf dan dpt hidayah tu mcm.. Erk?? Yes I understand kalau Allah nk buka pintu hati sesiapa shj it can happen just like that, but like I said before - to me penonton I just cudn feel it..
7. Watak paling menyampah adalah heroin si Saida tu.. Anak manja bapak kot tu yg jadi lagu tu??!
8. Diana Amir quite good, esp part dia menangis tu.. Ini baru feel! Sayang dia tak byk dialog. Kalau ada pun skrip keras mcm ape je..
9. Ye skrip yg sgt kaku.. Rasa mcm baca buku. Mcm direct transfer from novel. Citer ni not based on any novel kan?
10. Nasib ada budak raja lawak n kawan dia tu..kasi ceria sikit ini cerita. Kalau tak mmg suram je..
11. Motif citer ni lebih tertumpu pada cinta laki/pompuan. Personally bila bicara ttg 7 petala cinta, it'll be on larger scale - cinta sahabat,cinta pada ibubapa,cinta pada ilmu,cinta pada makhluk lain dll and the utmost for sure la cinta pada Ilahi. Tapi I cuma nmpk byg2 je. Tak berapa jelas. But again maybe I'm the one yg blur.
12. I know its not easy menzahirkan perasaan terutamanya bila melibatkan Cinta pada Ya Rabb - terasa betapa nikmat cinta itu dlm mengakui kekerdilan diri dan banyaknya hitungan dosa namum masih penuh pengharapan. Complicated huh?
Apa2pun tengok la demi memperjuangkan sesuatu yg membantu menaikkan syariat Islam Insyaallah.

Sent from my BlackBerry® wireless device.

2 comments:

pizli said...

Bila tengok trailer saya rasa macam nak jugak cari dvd nanti kut.

Che Ta said...

incik, pesan astro first dan ajak org kampung ramai2, makanminum secara potluck - $15 is so worth it hehe