Pages

Friday, August 10, 2012

Doa surah Al-Waqiah

salam Jumaat semua..

rasanya ramai dah tau Surah AlWaqiah ni antara amalan untuk menambah rezeki dan mencegah kefakiran. dulu ada org bgtau, ada doa lepas baca surah ni tp lepas tu saya tukar tempat kerja dan doa tu terkubur dalam inbox lama.. too bad.

hari ni saya nak bagi doa selepas membaca Surah Al-Waqiah. dah lama saya cari tiba2 Allah temukan hari ini..Alhamdulillah. harap bole hafal segera. marilah kita sama2 ya..

Erti doa surah al-waqiah

“Ya Allah, bahawasanya kami memohon kepada-Mu dengan hak surat Waaqi’ah dan rahsia (yang terkandung) di dalamnya. Hendaknya Engkau memudahkan rezeki bagi kami sebagaimana Engkau memudahkannya kepada kebanyakan makhluk-Mu ya Allah, Tuhan semesta alam. Ya Allah, limpahkanlah rezeki dari langit dan bumi kepada kami, berilah kami rezeki kerana Engkaulah sebaik-baik pemberi rezeki. Ya Allah, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah rezeki itu, jika rezeki kami berada di bumi, maka keluarkanlah, jika rezeki kami tidak ada maka temukanlah, jika rezeki kami sulit maka mudahkanlah kepada kami, dan pindahkanlah rezeki itu ke tempat kami di mana kami berada, dengan karunia-Mu dan kemurahan-Mu serta kemuliaan-Mu dengan rahmat-Mu wahai sebaik-baik Penyayang dari para penyayang.”


another version lagi senang nak baca:



3 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum Che Ta

First of all, alhamdulillah for posting this do'a.

Tapi tak berapa clear, but I found another site - kaler la pulak though... if u like, this is the link.. http://shafiqolbu.wordpress.com/2012/01/13/doa-sesudah-membaca-surah-al-waqiah/

Hanya Allah yang dapat membalas jasamu sebab letak do'a ni..

hugs!
cik dee

Abdrahman Daud said...

alhamdullillah dpt membantu sy mencari doa selepas membaca al waqiah...tq so much kat admin...semuga ALLAH memberkati hidup...aminn

Abdrahman Daud said...

alhamdullillah dpt membantu sy mencari doa selepas membaca al waqiah...tq so much kat admin...semuga ALLAH memberkati hidup...aminn