Pages

Tuesday, November 27, 2012

Alo makcik!

Semlm masa akak tgh sibuk jln nak ke stesen, ada budak 2 org tumpang tanya
'Makcik, mcmana mau pegi Sogo ah?'

Hah?? Makcik??
Nasib baik la nampak sgt kau bawah umur yg baru belajar nak mengular dgn kawan tuisyen.

Balik tu, cerita kat abg ajies..
Balasan yg aku dpt :
'Haa elok la tu..sedarlah diri sikit awak mmg dah makcik2 pun..'
Sambil sengih dlm hati.
Ye walau taknmpk di luaran aku tau dia gelakkan aku. Tp takberapa berani nk gelak depan2, kan bang kan?
Akhirnya, puas hati abg ajies
Now kitorg dah setarap
Dia tu dari tahun lepas lg budak2 remaja kat area rumah tu dok panggil dia 'pakcik'

Sent from my BlackBerry® wireless device.

3 comments:

Pizli Mat Wazip said...

Saya faham ni. Jangan risau sebenarnya budak-budak tu pun tengah conflict nak panggil makcik ke kakak. Dah umur 45 nanti baru diaorang terus panggil makcik hehehe. Semalam tu masih serba salah lagi tu hahahahahaha.

Norhaizan hakim said...

Kadang2 angin jugak bila remaja seusia adik kita panggil kita mak cik!!(masih belum dpt menerima hakikat kita dah bertaraf mak cik..hehehe..)

Che Ta said...

heheh redho je lah eh.. anak pun dah nak sekolah dah ni lepas ni sure kawan2 dia pun akan stat 'auntie..acik.. semua..
takpe takpe.. lepas ni kita pakat pakai peplum style dan bulu mata pelesu..utk mengelirukan adik2 rumaja hahaha