Pages

Monday, January 03, 2011

2011

menyambut tahun baru dengan bersukaria bersama keluarga di PeeDee.
dah lama tak pi PD
lima taon ada? maybe kot
TB ada ajak tp manjang tak jadi je
jiran sebelah baru balik PD tp dia takde pulak citer yg air laut dia dah kotor giler
tp maybe tempat kitorang duduk tu je kot
nama je glory tp facilities cam tahun enampulohan.. vintage gituu
lif dah le satu.. lembss nk mamppss..
dah la 3 blok yg panjang2 tu (dan ramai giler prg!) sumerrr dok kerumun lif tu je la..
mmg daif sungguh
apt dia std la.. std apt PD. furniture rotan zaman lapan puluhan kecik comey je.. muat2 bontot ku haha
kitorang dpt corner lot ngadap laut.. bes la dgr bunyi ombak
dapor lak ngadap tepi jln, jenguk sikit nmpk laut gak
peti ais sume ada cuma dapor masak je takde. kalau tak sure kaklong dah masak nasi lomak klang dah pagi2
brekfes free utk 5 org, cam biasa mak abak mmg prefer makan kat luar
along/kaklong nk berchenta bercanda2 kalt luar gak.. so kitorang yg belen ni la yg bertanggungjawab utk memastikan baucer tidak dibazirkan.
mmg tak bazir sebab tgk makanan pun tak selera so amik sikit2 aje nk konfemkan yg mmg tak sedap
aisyah dan aliya awal2 lagi dah nk mandi
dari semlm mmg penuhhh je org dalam kolam
macam2 kaler
dah la ada few groups yg buat family day, gathering la bagai
so mmg gamat la
esoknya pagi2 kitorang dah azam nk masuk kolam sebelum makhluk2 lain tu bangun
tp ropany2 derang lagi awal laaa>>! ciss
aku mmg tak mandi. cari suar tak jumpa, tah  mana ku letak tah
biar TB je la turun kolam jaga anak2
mandi laut? NEHIIII!!
tengok air laut je dah geli.. air kaler itam okayyyy..
tengok dari atas mcm cantik ler biru-hijauan..
bila tgk dekat2 er... tak pe lah.
now i miss langkawi and pangkor!!

sarung kepala aisyah tu ku tak pasti dah serupa crown ke balung ayam?

anyway,
million thanks to seisi keluarga yg menjayakan rancangan awal tahun ni
mmg rezeki 2011 kot.. blom apa2 dah pi bercuti haha
time wif family yg paling mahaiii
and nothing else matter..
not even bunyi2an sumbang di tengah malam hahahaha

4 comments:

ana.izzty said...

pasni bleh laa kak ngah sponset plak utk kami seisi keluarga....haahhaha...

Che Ta said...

bolehh!!
percutian 7h 7mlm di Dsara Damai
semua ditanggung! tv estro lagi tuu
tilam extra diimport dari bt 3no charge
kolam mandi dijamin tiada pencemaran, cuma kena tiup sendiri
ahahhahaha
wifi je sila bawa sendiri ya

Anonymous said...

EH EH .... trip ni ada org sponsor ker.... bukan ker kena bayar sendrik2....takdak yg sponsor kan ....

Che Ta said...

tak kesah la mana2.. yg penting the time spent with each of us that counts. doa la kot esok2 kakngah kayaraya ku sponser holiday kat spayne gituwww.. haha
tapi.. tapi..
tak lamaa lagi ada org dpt duit job buleh la belanja kan.. kan? hehe