Pages

Monday, November 15, 2010

kelesikkkk youuu....!

ok
amik  masa sekijap utk food review

last weekend kitorang telah  berusaha menjejaki Cafe Classic yg baru di buka kat Seksyen 7, Bangi
baru tak baru sgt la.. dlm bulan Jun lepas rasanya..(tp apasal tarikh gambar bulan 4 eh?)

macam biasa, genre nya adalah kopitiam, tp yg best sebab its 100% muslim jadi terjamin la kehalalan nye
lagi satu tak boleh blah , they claimed they used diamond water youu... kelessssss
another plus point is their home made noodle.. wahh bebas pencemaran dan terjamin bersih kerana konpem dia tak libas mee atas lantai haha


kedai dia agak tersorok kebelakang, jadi kalau dtg dari arah depan mmg mencangak la cari. kat depan dia ada kedai sup urat keting, fames la kot sebab penuh je ku tgk.
ambience lebih kurang je la dgn kopitiam lain.. tp ku perasan kusi dia sama je dgn kusi Cik Ani Sup.. hehe tokey kak ani sponsor ke bang?
ok some of the food here - the famous mee rebus. versi utara ye adik2
my thumbs up.. mmg rasa mcm home-made

and this is mee kari. sedap, terasa lemak santan yg berdosa itu. tp akan lebih sedap kalau tak masin sgt hahaha. semlm Abg Ajies mkn 2 3 suap je..
lain2 gambar takde sebab ku malas nk snap.. yg ni pun ku cilok kat fan site derang kat fb je..
drinks of kos la kopi klassik nye geng
kepada yg tak minum kopi tu sila bawa termos sendiri sebab mmg takde air lain
kecuali air kosong dan honey lemon. apasal tak letak honey lemon tu dlm menu eh? ke aku yg silap tgk
kopi dia pulak kalau yg panas tu mcm kurengg sikit, maybe sebab dia pakai mug, jadi nisbah air:serbok kopi tidak sepadan.  mungkin kalau pakai cawan kapurcino kecit tonet tu lebih pekat, lebih kaww kot?
rasa dia biasa la.. lebih kurang mcm kopi2 pra-campuran yg lain di pasaran..
tah.. terpulang la.. so korang kena rasa sendiri untuk bagi markah

semlm tak ramai sgt org, ada dlm 2 3 patrons je
mcm  biasa.. mlm2 gini org melayu lebih suka makan nasi sama sup urat ketin kot..

4 comments:

Baiti Mustafa said...

aku rasa cam pelik pulak ko review restoran kat bangi..bukan tu bukan area ko ke?..hehehe..

Che Ta said...

HEHE..
baiti, adik aku nk servey.. tu yg gigih pu riki tuu..
tp nmpk byk kedai menarik kat bangi
so next stop most prob yatie ayam percik!! haha

mamaqistinarayyan said...

ok yatie ayam perchik adalah ok2 jah
cik dee gi makan first time dengan llan ayam dia ayam lama
seb baik masa tu cik dee amik ikan keli
so tak la ralat sgt
oghe kelate itu (llan) sangat bengang
terus tak pegi dah
memang selalu ramai though..

Che Ta said...

ye ke..
hmm nmpok gayo kena kelik KB jugok dohh..