Pages

Monday, June 11, 2012

Tu Diaaaa sudah mari!

jeng jeng jenggg..


akhirnya usaha menjejaki nasi kandaq idaman membuahkan hasil
walaupun melilau dan beberapa kali tersasar, berbekalkan gugel map kami sampai jua berkat kegigihan abang ajies dan adinda ku Incik Madi itu.
lokasi sebenar tempat  kejadian adalah di area fud kot Tiara ampang, Tmn Dagang (yg clubhouse dia tu.) makan tepi swimming fuul youu.. kelesss
dan disebabkan keless itu juga lah kami perlu membayar RM32 utk air sahaja, utk tujuh gelas air, air paling tera di order  pun hanyalah teh o ais laici. diingatkan tiada air kosong ye, hanya air minerel dan kitorang malas nak tanya berapa sebotol. malas.

sooo.....
the verdict:
1. pegang je nasi dah rasa 'lain' - tekstur nasi agak lembut, macam nasi butter gitu. tapi rasa-wise ok lah
buat melepas gian di kala tak mampu pulang ke pangkal jalan boleh lah menuju ke Taman Dagang ni aje

2. daging masak itam worrait.

3. sotong dia lain skit, mungkin sebab dia guna sotong spesis lain. tapi sedap la jugak.

secara keseluruhan, sedap la kalau ikut std key el
tetapi kalau dtg dgn harapan rasa akan setaraf sebiijik sejibun dgn yg asal, sila tabahkan hati. mmg tak boleh lawan yg original one le hehe. sama la mcam makan nasi dagang atau nasi kerabu ayam percik Yati di KL.

lagi satu, we all confues sebab rasanya yg aloq setaq punya nama dia nasi lemak 'ROYALE' hijau kuning, yg ni nasi lemak royal kedah.
tatau la depa ni sepupu sepapat ke apa.

semlm ramai gak, kena beratur panjang nk amik nasi. nasib kitorang terawal 2 minit.

3. rega: sepinggan nasi+daging+sotong = RM7+

tapi tatau mcmana dia kira, total cost semlm utk 6 pinggan (ada yg amik daging saja, ada yg amik daging+sotong + nasi kosong sepinggan) hanya RM30+!! rega ayaq lagi mahai.

waktu beroperasi : 3pm - 3am
akak tak tangkap gambaq sebab sambil sebelah tgn dukung Adira, sambil sebok mengejar budak 3 orang dok kat tepi kolam. mmg bahaya gak la kalau bawa budak2 yg tak buleh tahan tgk air, kena duduk jauh2 sikit la. penangkap gambar upahan pulak sibuk pulun kayuh sampai tak pandang kiri kanan dah hehe..
untuk imej2  nasi dan lauk pauk yg menggiurkan air liur buleh gugel sendiri lah ye. dijamin gambar mereka lebih up.
p/s kalau tak mau makan nasi, kat belah depan turut baru dibuka adalah warung mee udang makjah.

2 comments:

pizli said...

Wah boleh try ni. Tapi kenapa air mahal? Ce cerita.

Che Ta said...

sebab air masing mai dlm 'jug' kot!