Pages

Thursday, January 12, 2012

Mommy baru vs kakak baru

one night Aisyah dengan seronotnya melompat2 di atas katil, close to mommy's head.
so i told her to stop so that she wont hurt herself, and mommy too.
but mcm biasa she'l say 'ala tak jatuh pon..haa tgk ni tak jatuh pun!!'

and mommy macam biasa akn berdrama lebih
'ye lah.. kalau jatuh, kena kepala mommy, berdarah nanti macamana?
nanti mommy sakit pastu mati..
pastu aisyah dpt mommy baru.. aisyah nak ke mommy baru??'

she stop to think for a while.. and terus ckap 'ok taknak mommy baru!!'

bila abak balik dia terus jerit kat abak
'Abakk!!! mommy kata nanti aisyah dpt mommy baru!!'

abak apa lagi... sengehhhh 'Ha? mommy baru??? yeayyyyy!'

cissss..


and later,
at nanite time, aisyah dah get ready to sleep while aliya n umar stil dok la main2 lompat2 sini sana
and once, aliya almost hit aisyah
terus ku dengar aisyah ckp kat aliya
'Liya, jgn la lompat! nanti kena kepala along, along mati kang Liya dapat kakak baru, haa nak??'

hehe

2 comments:

pizli said...

Hahahahahah.. Tapi baguslah cari berfikirnya hehe..

zeta said...

okay..yg ni sgt comel..bijak la dia..hihi